A-
A+

Tre Kronors skadesmäll: "Kommer vara saknad"

Nils Lundkvist. Arkivbild.
Nils Lundkvist. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blir inget mer spel i ishockey-VM för backstjärnan Nils Lundkvist.

Skadan mot Schweiz omöjliggör fortsatt spel.

Han kommer naturligtvis att vara saknad, säger förbundskapten Johan Garpenlöv.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den 20-årige Luleåbacken, som väntas flytta till New York Rangers till nästa säsong, är en av lagets viktigaste backar och spelar i första backpar med lagkaptenen Henrik Tömmernes.

I 7–0-segern mot Schweiz i går kväll briljerade Lundkvist med ett mål och tre assist och leder backarnas poängliga med fem gjorda poäng.

I slutet av matchen fick dock Lundkvist en skada på underkroppen och nu står det klart att han missar resten av turneringen.

”Efter undersökningar i dag står det tyvärr klart att Nils Lundkvists skada omöjliggör mer spel under VM. Han kommer att återvända hem till Sverige för mer undersökningar för att kunna säkerställa rätt behandling av skadan", säger Tre Kronors lagläkare Jonas Kalman i ett pressutskick från Tre Kronor.

Timmarna före var det pessimistiska tongångar vid Tre Kronors digitala pressträff. Förbundskaptenen Johan Garpenlöv hade inget definitivt besked då att lämna, men sade:

"Nisse" har gjort en bra turnering och har växt under varje match. Om det är så att han inte spelar så kommer han naturligtvis att vara saknad. Men det är som när (Carl) Klingberg lämnade att någon annan får chansen, vi har spelare här som kan kliva in och ta den chansen.
Tråkigt för "Nisse" och för laget, men samtidigt är det så här det ofta ser ut i korta turneringar. Man tappar folk under resans gång och det gäller att ha en bred trupp, säger Garpenlöv.

Sedan tidigare har Tre Kronor blivit av med forwarden Carl Klingberg, Zug, som skadades mot Belarus i söndags. I tisdags morse kom beskedet att han missar resten av VM.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!