A-
A+

Tre personer skjutna med okänt vapen i Växjö

Tre män sköts med ett okänt vapen i Växjö under natten. Arkivbild.
Tre män sköts med ett okänt vapen i Växjö under natten. Arkivbild.
BrottTT

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för att ha skjutit tre personer med någon form av kolsyrevapen i en lägenhet i Växjö natten till söndagen.

Annons

Annons

Larmet inkom till polisen vid midnatt och när polisen kom till platsen hittades tre män skadade.

Det var väldigt dramatiskt först när vi fick larmet om skottlossning i en lägenhet med flera skadade. Men när vi kom till platsen visade det sig att de skjutits med någon form av kolsyrevapen med mindre form av plast eller stålkulor, så det var inga direkt livshotande skador, men två av dem fick föras till sjukhus, säger Jerker Olsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Den misstänkte gärningsmannen hade befunnit sig i lägenheten tidigare under kvällen tillsammans med fyra män i samma ålder, men lämnade platsen efter ett bråkn och ska ha återkommit med ett vapen som han ska ha skjutit tre av männen med.

Mannen greps i närheten strax efter 01.30 och är nu misstänkt för grov misshandel.

Vi får se om det ändras till någonting högre. De skadade är fortfarande kvar på sjukhus så det kan ändras, säger Jerker Olsson.

Mannens vapen har tagits i beslag och det ska utredas vilken typ av vapen det rör sig om. Brottsplatsen är också avspärrad för teknisk undersökning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.