-
+

Tre sköna poäng för Leksand

Matt Caito avgjorde för Leksand hemma mot Frölunda. Arkivbild.
Matt Caito avgjorde för Leksand hemma mot Frölunda. Arkivbild.
IshockeyTT

Leksand tog tre sköna poäng sedan laget besegrade Frölunda med 3–2 i en mycket underhållande match.

Men eftersnacket handlade om Fröundas Joel Lundqvist skulle fått matchstraff för en tackling mot Peter Chelarik.

Vi är ute på jävligt svag is inom svensk hockey, sade Leksands tränare Björn Hellkvist.

Annons

Annons

Spelmässigt blev detta en av de bästa matchen som spelats i Leksands hemmaborg den här säsongen. Det var högt tempo, härliga spelväxlingar, många målchanser och flera bra individuella prestationer.

Men allt det fina, hockeymässigt, överskuggades av när Frölundas Joel Lundqvist, efter 4.42 i första perioden, tacklade in Peter Chelarik i sargen. Joel Lundqvist blev utvisad två minuter för interference. Peter Chelarik lämnade banan.

Då fick Leksandstränaren årets raseriutbrott. I en C More-intervju sa han:

Vi är ute på jävligt svag is inom svensk hockey som godkänner att man får bort målskyttar, framspelare, dyra importer som gör det jävligt bra.
Jag tycker inte det är okej när man kör över Peter Cehlarik när han inte har pucken. Han är ute, förmodligen väldigt länge.

När Joel Lundqvist kommenterade situationen i C More accepterade han två-minuters utvisningen för interference men förstår inte synpunkten att han skulle få ett matchstraff:

För en tackling? Jag är ingen domare så jag vet inte. Men jag tycket inte det. Det tyckte inte heller domarna, så det var väl bra.

Han fick medhåll av sin tränare Roger Rönnberg i C More:

Det är en axel mot axel-tackling och ytterligare en spelare som inte är beredd att ta emot en tackling på isen. Jag förstår inte varför vi ska fortsätta förstora upp de situationerna.

När det gäller själva matchen blev andra perioden extra händelserik. Då tog Leksand ledningen två med två snabba kvitteringar av Frölunda.

I slutronden fortsatte kampen en hög hockeynivå.

Leksand var illa ute i mitten av perioden då laget tvingades till boxplay fem mot tre i 34 sekunder. Då tokpressade Frölunda, men utan resultat.

Därefter följde flera minuter där båda lagen skapade massor av målchanser. Avgörandet kom efter 16.23 när Leksands Matt Caito gjorde 3–2 på ett rungande slagskott från blålinjen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss