A-
A+

Tredje tonårspojke död efter frontalkrock

Frontalkrocken mellan två personbilar i Uppvidinge kommun utanför Växjö på torsdagseftermiddagen har krävt ett tredje dödsoffer. Arkivbild.
Frontalkrocken mellan två personbilar i Uppvidinge kommun utanför Växjö på torsdagseftermiddagen har krävt ett tredje dödsoffer. Arkivbild.
OlyckaTT

Frontalkrocken mellan två personbilar söder om Vetlanda på torsdagseftermiddagen har krävt tre unga mäns liv.

Grannar slog larm om hastigheten längs vägen för bara några veckor sedan.

Annons

Annons

Det var på torsdagseftermiddagen som två personbilar frontalkrockade på riksväg 31, strax norr om samhället Lindshammar i Uppvidinge kommun.

Två pojkar, 16 och 17 år, omkom direkt i krocken. De var AIK-supportrar på väg till torsdagskvällens match mot Kalmar. Under natten avled en tredje person av skadorna från kollisionen, en pojke på 18 år.

Grov vårdslöshet i trafik

Händelsen utreds som grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. Polisen vill inte gå in i detalj kring vad de tror har föranlett krocken.

Sylvia Sjöblom bekräftar att föraren är en av de avlidna.

Vi skriver aldrig av brottsrubriceringar innan ärendet är avslutat. Det blir ingen vidare åtgärd eftersom det inte finns någon att döma för det, men de är fortfarande öppna i vårt system och kommer att bli avskrivna framöver, säger hon.

Annons

Annons

Chockad med oskadd

Enligt Jönköpingsposten är föraren i den andra inblandade bilen chockad, men är i övrigt oskadd.

Boende i Lindshammar har i flera år kämpat för sänkta hastigheter på vägsträckan där olyckan inträffade, rapporterar P4 Jönköping. För bara några veckor sedan skickade de in en namninsamling där de kräver fartkameror och sänkt hastighet.

Hastigheten på vägsträckan planeras att sänkas från 90 till 80 kilometer i timmen under nästa år, enligt Trafikverket.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.