A-
A+

Trist hemmapremiär för San Jose

San Jose Sharks Brent Burns gör ett skottförsök under första perioden i hemmapremiären.
San Jose Sharks Brent Burns gör ett skottförsök under första perioden i hemmapremiären.
IshockeyTT

San Jose spelade sin första hemmamatch för säsongen i NHL-ishockeyn. Men det var gästerna från Las Vegas som avgick med segern.

Annons

Annons

1–3-förlust var knappast den hemmapremiär som San Jose hade tänkt sig, när laget efter tolv bortamatcher under inledningen av säsongen äntligen fick spela i SAP Center.

Till följd av restriktioner i länet Santa Clara i Kalifornien, där San Jose är huvudort, har kontaktsport varit stoppad hittills under NHL-säsongen. Senast San Jose spelade en hemmamatch var den 8 mars förra året.

Det visade sig att problemen som San Jose har haft på bortaplan den senaste tiden följde med hem.

Tre powerplaymål

Alla Vegas tre mål kom i powerplay, gjorda av Jonathan Marchessault, Mark Stone och Chandler Stephenson i varsin period. William Karlsson noterades för säsongens femte assist till Stones mål.

San Joses tröstmål kom från Tomas Hertl med knappt en och en halv minut i andra perioden.

Jag gillade vårt spel fem mot fem. Vi vann den delen. Jag hade gärna sett fler mål än ett, men å andra sidan så gav vi dem inget i fem mot fem, säger San Joses tränare Bob Boughner efter matchen.

Han säger att det var lite otur med de mål som kom när San Jose hade spelare utvisade, och att det är svårt att peka ut några jättefel som gjordes.

Men vi måste vara bättre i numerärt underläge. Vi har varit bra tidigare i säsongen, men de senaste matcherna har vi inte varit tillräckligt bra, säger han.

Annons

Annons

"Göra det svårt"

Även San Joses Brent Burns fick efter matchen svara på journalisternas frågor om svårigheterna.

Jag vet inte om vi har problem med numerärt underläge så mycket som att vi (generellt) släpper in mål, vi får inte göra det. Ofta när man är framgångsrik i numerärt underläge så beror det på att man pressar, blockerar och stör saker och ting. Jag tror att vi måste få tillbaka lite av det, ta bort tid och utrymme på vår planhalva och göra det svårt för dem att skapa chanser. Det har sett lite för enkelt ut de senaste matcherna, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss