A-
A+

Trots förlust – Sverige stod upp mot storlag

Sverige spelar åttondel på lördagen. Arkivbild.
Sverige spelar åttondel på lördagen. Arkivbild.
VolleybollTT

Sverige är redan klart för slutspel i EM, men i gruppspelets sista match blev det förlust i tre raka set mot världsnian Nederländerna.

Annons

Annons

Sverige blev i går klart för sin första åttondelsfinal i ett internationellt mästerskap på damsidan. Finland besegrade Rumänien, det enda kvarvarande hotet mot svenskt avancemang, och de svenska spelarna kunde konstatera att man skrivit historia.

Man var väldigt trött där på kvällen men sen man fick en adrenalinkick vid elva så det blev lite svårare att somna. Det är svårt att ta in. Det är så häftigt att få uppleva, och att svenska folket är med oss är superkul, säger Isabelle Haak, som hoppas att volleyboll åter igen ska vara på allas läppar.
Det känns som det redan har fått ett uppsving. Man får höra från folk som tittar där hemma, berättar hon.

Pressade Nederländerna

I den sista, för avancemanget betydelselösa, gruppspelsmatchen fortsatte Sverige att imponera. Det blev visserligen en 3–0-förlust mot världslaget Nederländerna, men de svenska spelarna hängde med bra i matchens två första set. Siffrorna skrevs till slut till 21–25, 20–25 och 13–25.

Det kändes bra, vi lyckades mäta oss med dem i de två första seten! Vi spelade avslappnat och helt utan press, säger Haak.

Men nu gäller det att ladda om. På lördag är det dags för lagets första slutspelsmatch i ett internationellt mästerskap. Åttondelen spelas i Bulgarien, så torsdagen kommer att ägnas åt att resa, och välbehövlig återhämtning.

Ingen av oss är van att spela fem matcher på sju dagar. Våra kroppar behöver vila nu.

I åttondelsfinal väntar Bulgarien, ännu ett lag från världsrankningens övre skikt.

Det är bara häftigt att få möta dem. Det blir en tuff match men vi ska göra vårt bästa, spela avslappnat och med mycket glädje.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!