A-
A+

Trots missar – Alexandersson överlägsen i SM

Tove Alexandersson vann överlägset SM-guld i långdistans. Arkivbild
Tove Alexandersson vann överlägset SM-guld i långdistans. Arkivbild
OrienteringTT

Ingen lyckades hota orienteringsstjärnan Tove Alexandersson i långdistansen i SM – trots att hon gjorde flera missar. Hon vann med nästan 2,5 minut.

Det har varit kul, en utslagsgivande bana, säger hon.

Annons

Annons

I skogarna runt Bjursås i Dalarna avgjordes SM-långloppet. Alexandersson gick i mål som vinnare efter 1.42.48 och hade i mål 2.27 minuter till godo på tvåan Lisa Risby, OK Kåre och 4.26 före trean Sanna Fasth, IFK Göteborg.

Det har varit kul, det var en utslagsgivande bana i riktig dalaterräng – en bra långdistansbana, säger Stora Tuna-löparen.
Orienteringstekniskt gjorde jag ganska mycket missar över hela banan, men jag kände att jag kunde hålla jämn fart hela vägen.

En annan landslagsstjärna, Gustav Bergman, vann herrklassen. Marginalen till tvåan Emil Svensk, Stora Tuna, blev 40 sekunder. Trean Anton Johansson, OK Orion, var distanserad med 8.17 minuter.

Det var långt och tufft och jobbigt kan jag säga – väldigt blandad terräng och väldigt utmanande. Men överlag var det bra. Jag är jättenöjd med min prestation, säger Bergman.

OK Ravinen-löparen säger att uppladdningen inför SM-långdistansen inte var perfekt.

Det var lite struligt, jag var lite småkrasslig i veckan och jag var inte alls säker på formen. Men det funkade bra idag.

Båda SM-vinnarna siktar nu vidare mot nästa helgs SM-tävlingar i medeldistans och stafett, i skogarna runt Mora.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.