A-
A+

Truls Möregårdh slog världstrean: "Imponerande"

Truls Möregårdh. Arkivbild.
Truls Möregårdh. Arkivbild.
BordtennisTT

Truls Möregårdh vann semifinalen i WTT Star Contender i Budapest mot världstrean Liang Jingkun, Kina, med 4–2 i set.

Imponerande att se Truls hantera situationen. Han har en enorm variation och hans låga och korta returer gör det svårt för motståndaren, säger förbundskapten Jörgen Persson.

Annons

Annons

20-årige Möregårdh har en förmåga att hantera såväl ledningar som underlägen. I första vände han 5–7 till seger med 13–11 på sin fjärde setboll.

Han tappade andra, men dominerade tredje set totalt och vann där med 11–6.

I fjärde bjöd svensken på flera finesser. Han försökte slå in bollen med vänster hand men missade med liten marginal. Bollen efter fick han till en lysande forehand utanför nätställningen, men det hjälpte inte, Liang utjämnade till 2–2.

Sedan var det Möregårdh för hela slanten. Han visade upp sitt breda register med starka servar och servereturer i yppersta världsklass. I sjätte set vann han åtta av sina elva poäng i kinesens serve.

Möregårdhs stoppblockeringar med backhand är ett av hans signum. Åtminstone vid sju tillfällen såg han returen från den frustrerade Liang segla långt ut.

Det är nog den bästa match jag någonsin spelat. Jag fattade viktiga beslut i flera avgörande lägen, säger Möregårdh till TT efter segern med 4–2 i set.

I söndagens final väntar vinnaren av Ma Long och Wang Chuqin.

Jag har haft en tuff väg till finalen. Flera hårda matcher. Oavsett vem det blir kommer det att vara två helt olika matcher i finalen. Fast det skulle vara häftigt att få möta trefaldige världsmästaren och dubbla OS-vinnaren Ma Long, säger Möregårdh med ett leende.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.