Trump besöker gränsmur i Texas

USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.
USATT

Med bara dagar kvar i Vita huset försöker den riksrättshotade Donald Trump fokusera på den fråga han gick till val på: invandring och gränsmuren mot Mexiko. Detta genom ett besök i Alamo i Texas.

Annons

Annons

Annons

Annons

Trump ska bland annat titta på en färdigställd, över 70 mil lång gränsmur mot Mexiko, rapporterar nyhetskanalen CNN. Men det lär bli svårt för presidenten att undvika frågor om förra veckans stormning av Kapitolium och de riksrättsanklagelser om uppvigling som representanthuset formulerat gentemot honom.

Området i södra Texas uppges präglas av spänning. Den närliggande staden McAllens borgmästare Jim Darling skriver på Twitter att han förstår att känslorna är starka, både för och emot president Trump. Darling manar eventuella demonstranter att uppträda fredligt och respektera polis.

Donald Trump har upprepade gånger påstått att narkotika och brottslingar flödar in i USA via södra gränsen och att en mur är det enda sättet att stoppa dem. Sedan Trump tillträdde har omkring 15 miljarder dollar, motsvarande 125 miljarder kronor, använts för olika gränsmursbyggen, enligt CNN.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons