A-
A+

Trump-företag och PGA överens efter konflikten

Före detta amerikanska presidenten Donald Trump, när han höll tal på golfbanan i New Jersey där PGA Championshipis skulle ha spelats. Arkivbild.
Före detta amerikanska presidenten Donald Trump, när han höll tal på golfbanan i New Jersey där PGA Championshipis skulle ha spelats. Arkivbild.
GolfTT-AFP

Den amerikanska falangen av PGA beslutade för ett år sedan att bojkotta Donald Trumps golfbanor inför golfmästerskapet 2022 – vilket den förre presidentens företag menade var ett avtalsbrott.

Nu har PGA och Trump Organization nått förlikning efter en nästan ett år lång dispyt.

Annons

Annons

Det var den 11 januari i år, efter händelserna i Washington ett par dagar tidigare då Trump-anhängare stormade Kapitolium, som den amerikanska PGA-styrelsen meddelade att man tagit beslut om att flytta det planerade PGA-mästerskapet 2022 från den Trump-ägda banan i Bedminster, New Jersey.

Vill inte skada varumärket

Orsaken var att man inte längre ville att PGA:s varumärke skulle förknippas med den avgående presidenten efter kontroverserna, sade amerikanska PGA:s ordförande Jim Richerson om beslutet.

Men företaget hävdade att beslutet var ett brott mot ett bindande avtal.

"Vi har haft ett vackert partnerskap med amerikanska PGA och är otroligt besvikna med deras beslut", sade en talesperson från Trump Organization då.

PGA och företaget har nu, nästan ett år senare, nått förlikning i frågan, meddelar parterna den 28 december.

Annons

Annons

Överens – men lämnar inga detaljer

Detaljer kring vad man kommit överens om, och vilka de ekonomiska villkoren blev, har parterna utelämnat.

I ett uttalande skriver amerikanska PGA att man uppskattat det organisationen, och dess banor, bidragit till inom golfen i USA.

Eric Trump, son till den före detta amerikanske presidenten och vice vd i det familjeägda bolaget, säger å sin sida att man har stor respekt för PGA och att man "ser fram emot att fortsätta stötta PGA:s uppdrag".

Det är oklart om överenskommelsen innebär att PGA i framtiden kommer att förlägga tävlingar på Trumpägda golfbanor eller inte.

Trump Organization utreds samtidigt för en rad olika brott. Donald Trump har bland annat fått vittna kring misstankar om att man har rapporterat felaktiga fastighetsvärden för att bland annat få skattefördelar.

Southern Hills Country Club i Tulsa, Oklahoma, är sedan tidigare utsedd till värdbana för mästerskapet som spelas den 19–22 maj.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.