Trump: Inga problem sälja F-35 till Emiraten

USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.
USA/EmiratenTT-AFP-Reuters

USA:s president Donald Trump säger att han inte skulle ha "några problem" med att sälja amerikanska stridsflygplan av modellen F-35 till Förenade arabemiraten, trots invändningar från Israel.

Annons

Annons

Personligen skulle jag inte ha några problem med det, säger Trump i en intervju med Fox News, och tillägger att det skulle betyda "enormt många jobb här hemma".

Uttalandet kommer några timmar innan Trump ska vara värd för ett historiskt undertecknande av ett fredsavtal mellan Israel och Emiraten.

Det lilla rika arablandet har sneglat på det amerikanska stridsflygplanet i förhoppningen att det ska kunna ingå som en komponent i planen på att bli en regional militär stormakt.

Israel, som för närvarande är det enda landet i regionen som är i besittning av F-35-plan, håller emot och insisterar på att fortsatt vara det militärtekniskt mest överlägsna landet i regionen.

Enligt vissa bedömare har Emiraten använt sin önskan om att få köpa de amerikanska stridsflygplanen som en förhandlingsdel inför undertecknandet av normaliseringsavtalet med Israel.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons