-
+

Trump lämnar skådespelarfacket

Donald Trump, då fastighetsmagnat och tv-stjärna, på väg in till arbete med tv-serien 'The apprentice' år 2004.
Donald Trump, då fastighetsmagnat och tv-stjärna, på väg in till arbete med tv-serien "The apprentice" år 2004.
NöjeTT

USA:s före detta president Donald Trump är nu också före detta medlem av det amerikanska skådespelarfacket SAG-AFTRA.

"Ni har inte gjort någonting för mig", skriver Trump i ett brev till förbundet.

Annons

Annons

Fackförbundet beslutade i januari att de skulle utreda om en eventuell uteslutning efter presidentens agerande när flera av hans anhängare stormade Kapitolium i Washington DC den 6 januari.

För att förekomma ett sådant beslut har den forne presidenten lämnat organisationen, och han gjorde det med ett brev i sedvanlig Trump-stil.

"Jag vill inte längre bli sammankopplad med ert fackförbund", skriver han och avslutar med att "Ni har inte gjort någonting för mig".

Han hyllar sina egna insatser som att skapa "tusentals" arbetstillfällen för "Fake news CNN" och andra kanaler på kabel-tv och skriver att SAG-AFTRAS försök att slänga ut honom bara är ett försök att distrahera från förbundets "usla facit" i arbetet för sina medarbetare.

Donald Trump har enligt Variety varit medlem i skådespelarfacket sedan 1989 och har bland annat medverkat som sig själv i filmer som "Ensam hemma 2 – Vilse i New York" och "Zoolander". Inom nöjesvärlden är han annars mest förknippad med realityserien "The apprentice", som han ledde i 14 säsonger.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss