Trumps kampanj lägger in en högre växel

President Donald Trump applåderar sina anhängare vid valmötet i Wisconsin under lördagen.
President Donald Trump applåderar sina anhängare vid valmötet i Wisconsin under lördagen.
USATT-AFP-Reuters

USA:s president Donald Trump för en intensiv kampanj och möter sina anhängare på valmöten i rasande takt.

Demokraternas kandidat Joe Biden håller sig snarare undan rampljuset.

Annons

Annons

På torsdag ska de två presidentkandidaterna i USA hålla sin sista debatt inför valet den 3 november. Fram till dess ska Donald Trump kampanja varje dag, i Nevada, Arizona och North Carolina. Under lördagen hann han med både Michigan och Wisconsin, delstater där han vann med liten marginal i valet 2016.

I Michigan tog han upp delstatens demokratiska guvernören Gretchen Whitmer, som enligt presidenten är "oärlig". Hon har uppmanat honom att tona ned sin retorik, som hon anser har lett till att en väpnad grupp planerat att kidnappa henne.

Trump sade även till sina anhängare att Demokraterna vill "radera den amerikanska historien, rensa bort amerikanska värderingar och förstöra den amerikanska livsstilen".

Joe Biden har i stället valt ett mer tillbakalutat tillvägagångssätt. På lördagen deltog han inte i några valmöten, och nöjer sig med att åka till North Carolina under söndagen. På måndagen är hans vicepresidentkandidat Kamala Harris i Florida.

Enligt opinionsundersökningar har Biden större stöd hos folket än Trump, men Bidens kampanjchef Jen O'Malley Dillon poängterar att det inte innebär en säker seger för Demokraterna.

"Vi får inte bli självgoda, för sanningen är att Donald Trump fortfarande kan vinna det här, och allt tyder på att det här kommer att avgöras på slutsträckan", skriver hon i ett meddelande till personer som stödjer Bidens kampanj ekonomiskt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons