Trumpväljaren: Har gjort ett fantastiskt jobb

USA:s president Donald Trump.
USA:s president Donald Trump.
USATT:s utsända i Scranton

En ekonomi som går genom taket eller läkning och enande?

I vågmästarstaten Pennsylvania i USA hoppas både Trump- och Bidenväljare på en bättre framtid.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se
Virginia McGregor är aktiv i Demokraterna, både nationellt och i hemstaden Scranton i Pennsylvania.
Virginia McGregor är aktiv i Demokraterna, både nationellt och i hemstaden Scranton i Pennsylvania.
Den pensionerade fängelsevakten Rich Merrigan i Pennsylvania stödjer president Donald Trump.
Den pensionerade fängelsevakten Rich Merrigan i Pennsylvania stödjer president Donald Trump.
Hoppas att han fixar det här!

Den pensionerade fängelsevakten Rich Merrigan är nervös men optimistisk när han följer den nervpirrande rösträkningen efter presidentvalet. Efter att ha varit demokrat i hela sitt liv bytte han för fyra år sedan till Republikanerna och röstade på Donald Trump. Det har han inte ångrat.

Han har gjort ett sådan fantastiskt jobb. Före pandemin var arbetslösheten nere på tre procent. Får vi en mandatperiod till kommer ekonomin att gå genom taket, säger han om presidenten.

Dags för läkning?

När torsdagen grydde hade fortfarande ingen segrare korats i det amerikanska presidentvalet. I delstaterna Georgia, North Carolina, Nevada, Pennsylvania, Alaska och Arizona är det ännu inte färdigräknat och avgjort, främst på grund av det stora antalet poströster och det höga valdeltagandet. Demokraternas utmanare Joe Biden har dock ett rejält övertag över president Donald Trump och de eftersträvansvärda 270 elektorerna inom räckhåll.

Jag tror han når dem under torsdagen, säger Virginia McGregor, som är aktiv i Demokraterna, både nationellt och lokalt i hemstaden Scranton i Pennsylvania.
Då börjar vårt lands läkning. Folk vill fortsätta med sina liv, de vill inte störas av en ledare som säger att man ska avsky sin granne eller som sätter barn i bur.

President Trump fightas samtidigt för sin överlevnad. Hans kampanj har aviserat att man tänker gå till domstol för för att stoppa rösträkningen i Georgia, Michigan och Pennsylvania.

Inte förvånande, jag väntar mig den typen av beteende från honom. Men i en demokrati ska alla röster räknas, säger McGregor bestämt.

Annons

Annons

"Slippa socialism"

Även Rich Merrigan vill att alla röster räknas, även om det tar tid.

Men uppdagas korruption ska den utredas och de ansvariga ska ställas inför rätta. Jag har hört att valsedlar med Trumps namn har hittats i en soptunna här i Pennsylvania.
Jag är hoppfull. Jag vill att Trump ska vinna för mina barn och barnbarns skull – så att de slipper socialism.

Att Joe Biden är känd som en mittenpolitiker och inte socialist är inte ett argument som biter på Merrigan. Han påstår att andra "vänsterradikala", som senator Bernie Sanders och representanthusledamoten Alexandria Ocasio-Cortez, kommer att dupera Biden om han vinner.

Dessutom anser han att den demokratiska presidentkandidaten är alltför fokuserad på klimatfrågan och att han är en del av den politikerelit Merrigan anser är korrupt. När det gäller president Trump önskar han enbart att han slutar upp med förolämpningar och öknamn, eftersom det "tar bort fokus från hans intelligens".

Men jag gillar att han pratar så att vanligt folk förstår. Och han är verkligen ingen rasist, säger han.

Nedsliten flagga

Rich och hustrun Joanne Merrigans hus i den lilla staden Taylor, nära Scranton, är smyckat med Trumpflaggor, bland annat en där det står "No more bullshit" (ungefär "Inget mer skitsnack"). Men det provocerar, flaggan har slitits ner flera gånger, berättar han.

Min syster har inte pratat med mig sedan jag röstade på Trump första gången 2016. Och ibland stirrar folk ilsket på mig när jag sitter på verandan, vid mina flaggor. Men jag är en vänlig kille, jag ler bara tillbaka.

Den misstro och det split som Merrigan beskriver anser Virginia McGregor att president Trump sått.

Det är skillnad på riktig splittring och att ha åsiktsskillnader inom politiken. Trump har skapat ett land där han vill att alla ska vara splittrade och det är farligt, säger hon.

Liksom Merrigan har Virginia McGregor sina barn och barnbarns framtid för ögonen när hon arbetar politiskt. Hon talar med emfas om vikten av allmän sjukförsäkring och att alla amerikaner får tillgång till god hälsovård.

Folk vill bara att regeringen fixar covidpandemin. I slutändan tror jag att presidentens virushantering kommer att ses som det som sänkte honom, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons