A-
A+

Tsitsipas: "Djokovic spelar efter egna regler"

Stefanos Tsitsipas. Arkivbild.
Stefanos Tsitsipas. Arkivbild.
TennisTT

Novak Djokovic försöker att spela efter "egna regler", i och med att han vägrat gå med på vaccinationskravet för Australian Open, säger världsfyran Stefanos Tsitsipas.

Annons

Annons

Turerna kring världsettan i tennis och hans vaccinationsstatus har varit många. För närvarande befinner sig Djokovic i Australien och gör sig redo för att spela Australian Open, efter att ha fått tillbaka det visum som han först blev av med sedan australiska myndigheter bedömt att hans medicinska dispens inte uppfyllde inresekraven.

Upprinnelsen till det hela var att Djokovic vägrat uppge sin vaccinationsstatus inför grand slam-turneringen, där alla spelare enligt arrangören ska vara dubbelvaccinerade för att få delta. Serben beviljades sedan en medicinsk dispens på grund av att han varit sjuk i covid-19 i december, vilket världsfyran Stefanos Tsitispas är att tänja på gränserna.

Han spelar definitivt efter sina egna regler och har gjort det som många spelare inte vågat, speciellt efter att ATP offentliggjorde vilka krav som ställdes för att spelarna skulle släppas in i landet, säger greken till den indiska tv-kanalen WION enligt Eurosport.

Han poängterar att det skickar fel signaler när större delen av spelarna valt att följa reglerna för att få spela i Melbourne.

En minoritet av spelarna väljer att gå sin egen väg, vilket får majoriteten att se ut som fånar.

Tsitsipas möter Mikael Ymer i den första omgången av Australian Open. Turneringen inleds på måndag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.