-
+

Tsitsipas vände och vann – skrällde mot Nadal

Stefanos Tsitsipas under kvartsfinalen mot Rafael Nadal.
Stefanos Tsitsipas under kvartsfinalen mot Rafael Nadal.
TennisTT

För två år sedan förlorade Stefanos Tsitsipas semifinalen i Australian Open mot Rafael Nadal. I år fick han revansch i kvartsfinalen efter en makalös vändning.

I semifinalen väntar Daniil Medvedev.

Annons

Annons

Världstvåan i tennis, Rafael Nadal, hade inte tappat ett set inför kvartsfinalen, såg inledningsvis ut att få en lika enkel resa genom kvartsfinalen och vann de två första seten. I det tredje höll spelarna sina egna servegame och det fick avgöras i tiebreak, som greken Tsitsipas vann (7–4).

I det fjärde bröt Tsitsipas Nadals serve en gång, och i det femte bröt han fram till 6–5 för att sedan serva hem matchen.

Den femteseedade Tsitsipas slog Nadal för andra gången. När de senast möttes, i Australian Open 2019, vann Nadal semifinalen. Nu fick Tsitsipas revansch och är framme i sina andra semifinal i Melbourneturneringen.

"Är mållös"

Tsitsipas är blott den andra som lyckas vända 0–2 till seger mot Nadal i grand slam-sammanhang.

Jag är mållös, har inga ord som kan beskriva vad som hände. Det är otroligt. Jag lyckades, jag fajtades och tog ut allt jag hade på banan, säger greken i segerintervjun.
Jag var väldigt nervös i början, men i tredje set började allt funka. Jag flög som en fågel. Jag fokuserade i dag på att behålla lugnet, det var därför jag lyckades. Nu ska jag ta ett isbad och göra mig redo för semifinalen. Jag ser fram emot att spela bra tennis där.

Nadal missade nu chansen att ta sin 21:a grand slam-titel, den andra i Australien.

Han gjorde det bra, spelade bättre än mig i de avgörande ögonblicken. Jag gjorde mitt bästa, var positiv hela matchen och fajtades. Men det räckte inte i dag, säger Nadal enligt Reuters.

Annons

Annons

Ryskt möte

I semifinalen får Tsitsipas möta Daniil Medvedev som besegrade sin ryske landsman Andrej Rubljov i tre raka set i kvartsfinalen.

I november tog Medvedev sin hittills största seger i karriären, när han vann ATP-slutspelet. Kvartsfinalen mot landsmannen och nära vännen Rubljov blev en oväntat ensidig historia. Inte främst för att Rubljov underpresterade, utan för att Medvedev spelade på en annan nivå.

Det är aldrig lätt att möta vänner, men vi är sådana tävlingsskallar att det inte spelar någon roll. Man är bara fokuserad på att vinna, fokuserad på att nå semifinal i en grand slam, sade Medvedev i segerintervjun i Eurosports sändning.

"Väldigt stolt"

Han imponerade på sig själv genom att vinna i tre raka set, 7–5, 6–3, 6–2, i den tryckande hyttan.

Det här var definitivt en av de bästa matcherna jag har spelat, inte bara på senare tid utan det senaste året.
Jag är nog en av de första spelarna som lyckas göra Andrej så här trött efter en match, och det är jag väldigt stolt över.Han spelade riktigt bra och ändå lyckades jag vinna i tre raka set utan något tiebreak.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss