Tuff JVM-uppladdning: "En märklig situation"

Philip Broberg, Juniorkronornas lagkapten. Arkivbild.
Philip Broberg, Juniorkronornas lagkapten. Arkivbild.
IshockeyTT

Ett tiotal covid-fall, förlängd karantän och inställda träningsmatcher.

Den svenska JVM-uppladdningen har varit allt annat än önskvärd.

Det här är en märklig situation från första början, säger Juniorkronornas inhoppande förbundskapten Joel Rönnmark.

Annons

Annons

Annons

Annons

Tanken var att Sverige skulle smygstarta i gång vistelsen i Kanada med träningsmatcher mot hemmanationen och Schweiz, men två nya covid-fall vid ankomsten till Edmonton resulterade i att karantänen förlängdes i tre dagar till den 21 december.

Det hade varit en bra värdemätare för våra grabbar att möta Kanada och se vad skillnaden är på liten rink. Det är klart att man velat ha svar på sådana saker, men nu är det som det är, säger Joel Rönnmark, som har fått huvudansvaret eftersom ordinarie förbundskapten Tomas Montén testat positivt för covid-19 och inte är med i Kanada.

Broberg kapten

Totalt har tio personer i JVM-truppen, fyra spelare och sex ledare, testat positivt och stoppats från mästerskapet som spelas i Edmonton 25 december–5 januari.

Därutöver har lagets team manager Jonas Fransson skickats hem efter att ha brutit mot karantänsreglerna.

Går allt som det ska kommer Juniorkronorna att få lämna karantänen under måndagen. Men någon större nöd verkar det inte gå på spelarna.

Man får se det positiva i allt och hitta på saker så att man inte blir deppig. Vi har haft lagmöten, gjort aktiviteter och skrattat ihop som lag. Man måste ha roligt ihop även om man inte kan träffas. Personligen har jag haft jättekul under karantänen också, säger Philip Broberg som får bära kaptensbindeln under turneringen.

Annons

Annons

Inte underdogs

Med en decimerad tränarstab kan ansvaret komma att bli större än tidigare år.

Det är en väldigt stor ära att vara kapten i Sverige. Det ska bli jättekul. Jag ska göra allt för att leda laget, men det är inte bara jag. Vi har en grupp som är stark ihop också.

Förbundskapten Rönnmark tror att Sverige har god chans att utmana toppnationerna, trots de tveksamma förberedelserna.

Jag vet inte om jag skulle kalla oss underdogs. Vår målsättning är att tävla hela vägen fram. Naturligtvis är det många bra lag i turneringen, men jag ser fram emot roliga och tuffa matcher, vi hoppas dra längsta strået, säger han.

Sverige inleder turneringen mot Tjeckien 26 december.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons