A-
A+

Tuff konkurrens för Nilsson: "Vill spela"

Joakim Nilsson.
Joakim Nilsson.
FotbollTT

Joakim Nilsson och Marcus Danielson bildade en tät försvarsmur mot Kosovo.

Men mot Grekland på tisdag ser en av dem ut att behöva flytta på sig.

Klart jag vill spela, säger Nilsson.

Annons

Annons

VM-kvalsegern mot Kosovo (3–0) var Joakim Nilssons första tävlingsmatch i landslagsdressen – och mittbacken medger att det var en del spänning i kroppen inför.

Jag vaknade och var nervös. Det var så klart stor för mig att få representera mitt land. Jag kände även av det lite på uppvärmningen, men när domaren blåste i gång var det bara att köra.

Efter en solid insats i mittlåset tillsammans med Marcus Danielson strödde Janne Andersson lovord över 27-åringen till vardags i tyska Arminia Bielefeld.

Han gör det bra vecka in och vecka ut i Bundesliga. Han håller en jämn och hög nivå i sitt spel. När han varit med oss hos har han gjort det bra också. Det är inte många ingripanden man kan ha synpunkter på, sade förbundskaptenen.
Skulle jag ta ut honom är han absolut mogen att starta en match. Det är jag helt övertygad om.

Nilsson lindelöf tillbaka

En hyllning som Nilsson själv fick ta del av under presskonferensen dagen efter segern.

Det är kul att höra. Det var enkelt att spela i backlinjen i går. Vi hjälpte varandra och jag försökte göra min roll så bra som möjligt. Vi hade ett bra samarbete, säger han.

Men trots den hållna nollan är det inte säkert att det blir någon ny chans på tisdag mot Grekland.

Victor Nilsson Lindelöf, som inte kom till spel då han och frun Maja väntade sin andra son, är tillbaka och går med största säkerhet rätt in i startelvan.

Han är lagkapten och spelar i ett av Europas bästa lag. Det är otroligt glädjande att han är tillbaka. Jag har inte hunnit prata med honom om barnafödseln, men han var pigg och glad på träningen, säger assisterande förbundskapten Peter Wettegren.

Annons

Annons

"Vilken viktig spelare"

Om tillskottet även glädjer mittbackskonkurrenten Joakim Nilsson?

Ja, jag är oerhört glad för Victor att allt gått bra och sen vilken viktig spelare han är för oss i landslaget. Jag är oerhört glad han är tillbaka, säger han.

Nilsson medger att kampen om mittbacksplatserna hårdnat, men hoppas att han spelat till sig en chans.

Det är klart jag vill spela, men det finns andra som gjort det bra. "Mackan" (Danielson) såg väldigt bra ut i går också. Jag försökte bara göra min roll. Det är bara kriga vidare så får vi se.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.