-
+

Tuffa tider – då tände Brynäs till

Samuel Ersson höll säsongens första nolla när Brynäs slog Örebro med 2–0.
Samuel Ersson höll säsongens första nolla när Brynäs slog Örebro med 2–0.
IshockeyTT

Mängder med skador, två raka förluster och dessutom bottenkänning i den haltande SHL-tabellen.

Det var tuffa tider i Brynäs inför mötet med Örebro.

Då samlade laget ihop sig, höll nollan och vann med 2–0.

Annons

Annons

Samuel Asklöf, Simon Bertilsson, Emil Molin, John Persson, Greg Scott och Anton Rödin saknades på grund av skador och avstängningar. För lagkaptenen Rödin är det illa, han har en fraktur på ett underarmsben.

Det är vi på isen som ska göra det. Vilka som sitter skadade på läktaren kan vi inte göra något åt, sade Linus Ölund till C More efter den mållösa första perioden.

Snacka går ju, leva upp till orden är svårare. Men Ölund & Co jobbade stenhårt – och fick snart betalt för det uppoffrande, kollektiva arbetet.

Nyberg stod rätt

4.48 in i mittenperioden stötte John Nyberg in pucken från nära håll sedan Tomi Sallinen gnetat och bänt bakom kassen och grävt fram pucken till Nyberg, som noterade sitt andra mål för säsongen.

Jonas Arntzen, målvakten, fick en hel del att stå i när Brynäs i slutet av perioden belägrade Örebros zon. Där var det nära 2–0 några gånger i samma anfall.

Vi skapar mycket och får långa anfall, säger Nyberg.

Backen om målet:

Jag är fri ganska länge och får in pucken på något sätt. Jag vet inte om Peter är så glad att jag står där. Tur att det blir mål, säger Nyberg.

Peter heter Andersson i efternamn, luttrad tränare i Brynäs. Förutom segern kunde han också glädja sig åt att matcha Oula Palve, 28, färskt förvärv från Linköping.

Palve spelar resten av säsongen på lån.

En skicklig, teknisk spelare med gott spelsinne. En bra hockeyspelare. Vår ambition är att få honom att göra en bra avslutning på säsongen, säger Peter Andersson till C More.

Annons

Annons

Ersson höll nollan

1.29 in i sista perioden höll Linus Ölund sitt ord. På hans läckra diagonala passning tryckte kanadensaren Jaedon Descheneau in 2–0.

Brynäs spelade smart på resultatet och Samuel Ersson fick hålla nollan för första gången den här säsongen.

Vi gör en väl stabil match, de får inte så många heta lägen. Vi håller dem på utsidan, täcker skott. Det är ett vinnande recept, säger Ersson som sparade en puck som minne av den hållna nollan.

Örebros tränare Niklas Eriksson underkände prestationen.

Jag saknade inställningen vi haft en längre tid med högt tempo. Vi blev bekväma och hamnade på efterkälken när Brynäs höjde tempot. Brynäs vann rättvist, säger han till C More.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss