A-
A+

Tungt för Finland inför EM: "Skäms lite"

Teemu Pukki var tillbaka från skada. Arkivbild.
Teemu Pukki var tillbaka från skada. Arkivbild.
FotbollTT

Det är bara en vecka till fotbolls-EM.

Då förlorade Finland mot 116-rankade Estland med 0–1.

Ett resultat som man utan tvekan skäms lite över, säger förbundskaptenen Markku Kanerva på presskonferensen enligt Yle.

Annons

Annons

Finland gör sig redo för ett historiskt första mästerskap på herrsidan. Men förberedelserna inför EM lämnar mer att önska.

Förra veckan förlorade man mot Sverige med 0–2 på Friends arena och EM-genrepet mot Estland, 116 på världsrankningen, hemma i Helsingfors var inte heller någon munter historia.

Estland vann med 1–0 efter att Rauno Sappinen gjort matchens enda mål på straff.

Jag hade hoppats på fler positiva svar. Det finns att fundera på. Jag håller med om att vi inte var på vår nivå. Det saknades aggressivitet och ett mod i spelet. Det är min uppgift att det är på plats, men jag tror verkligen att vi ser ett annat Finland när det smäller i EM, säger Kanerva.

Ett glädjeämne för Finland är dock att anfallsstjärnan Teemu Pukki höll för spel. 31-åringen åkte på en vristskada i början av maj vilket har hållit honom borta från planen sedan dess. Men mot Estland byttes han in i 61:a minuten och klarade av att fullfölja matchen.

Finland inleder EM mot Danmark den 12 juni i Köpenhamn och möter sedan Ryssland den 16 juni och Belgien den 21 juni, båda matcherna i S:t Petersburg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!