-
+

Två åtalas för exploatering av flicka

En kvinna och man åtalas för misstänkt människoexploatering sedan en 17-årig flicka förts till Sverige för att tigga. Arkivbild.
En kvinna och man åtalas för misstänkt människoexploatering sedan en 17-årig flicka förts till Sverige för att tigga. Arkivbild.
BrottTT

Annons

Annons

En 17-årig flicka fördes till från Bulgarien till Göteborgsområdet, där hon tiggde utanför en livsmedelsbutik.

Några poliser reagerade på att den tiggande flickan såg så ung ut och tog kontakt med människohandels- och utredningsgruppen i polisregion Väst som utrett fallet. Nu åtalas en man och en kvinna, båda i 45-årsåldern, för misstänkt människoexploatering.

"Människoexploatering är ett brott där det finns väldigt få domar. Det är ett brott som infördes 2018 som ett alternativ till människohandel, och det här fallet med en utsatt 17-åring visar att lagen behövs", säger Andreas Salsborn, koordinator vid regionala människohandelsgruppen i polisregion Väst, i ett uttalande på polisens hemsida.

Utredningen visar att 17-åringen kom till Sverige i början av januari i år och inkvarterades i en lägenhet i utkanten av Göteborg. Under ett par veckor sattes hon att tigga utanför en livsmedelsbutik i Göteborgsområdet.

Enligt polisen har flickan fått del av de stödåtgärder som finns för människohandelsoffer.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss