Två djurgårdare i Norges "nödlandslag"

Fredrik Ulvestad är en av två allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.
Fredrik Ulvestad är en av två allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.
FotbollTT

Efter coronakaoset tvingas Norge skickar ett b-landslag till Nations League-avslutningen mot Österrike i Wien. I den nya truppen finns två allsvenska spelare – Djurgårdens Fredrik Ulvestad och Per Kristian Bråtveit.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Efter många om och men blir Norges Nations League-match mot Österrike på onsdag av. Norge skickar ett b-landslag, eftersom hela landslagstruppen sitter i karantän till följd av högerbacken Omar Elabdellaouis positiva coronatest i helgen.

I stället har en ny trupp tagits ut. I den finns två allsvenska spelare med – mittfältaren Fredrik Ulvestad och Per Kristian Bråtveit, båda i Djurgården. I truppen finns även gamla Malmö-spelaren Andreas Windheim och Ålborgs Daniel Granli, som är på lån från AIK. 13 av 18 spelare har inte spelat i A-landslaget tidigare.

Flera spelare har hindrats från uttagning av klubb eller skada, en av dessa är Malmös Jo Inge Berget, säger U21-tränaren Leif Gunnar Smerud på en presskonferens.

Spelarna kommer att flygas till Norge, där kommer de att testas och övernatta på ett flygplatshotell på Gardermoen. Därefter flyger laget ett chartrat plan till Wien. Upplägget och restriktionerna har fått klartecken av det norska hälsoministeriet.

Norge har fortfarande en chans att vinna sin Nations League-grupp och avancera till A-gruppen.

"Det här har varit krävande bedömningar, men vi är nu glada över att matchen kan spelas, både sportsligt och av hänsyn till våra skyldigheter gentemot Uefa och turneringen vi deltar i", säger norska fotbollsförbundets generalsekreterare Pål Bjerketvedt till förbundets hemsida.

Laget kommer att ledas av U21-tränaren Leif Gunnar Smerud, som hoppar in i stället för ordinarie förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons