Två djurgårdare i Norges nya landslagstrupp

Fredrik Ulvestad är en av två allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.
Fredrik Ulvestad är en av två allsvenska spelare som finns med i Norges nya landslagstrupp. Arkivbild.
FotbollTT

Norge skickar inte sitt ordinarie landslag till Nations League-matchen mot Österrike i Wien. En b-trupp tas ut, och där finns två allsvenska spelare – Djurgårdens Fredrik Ulvestad och Per Kristian Bråtveit.

Annons

Annons

Efter många om och men blir Norges Nations League-match mot Österrike på onsdag av. Norge skickar ett b-landslag, eftersom hela landslagstruppen sitter i karantän till följd av högerbacken Omar Elabdellaouis positiva coronatest i helgen.

Istället har en ny trupp tagits ut. I den finns två allsvenska spelare med – mittfältaren Fredrik Ulvestad och Per Kristian Bråtveit, båda i Djurgården. I truppen finns även gamla Malmö-spelaren Andreas Windheim och Ålborgs Daniel Granli, som är på lån från AIK.

Flera spelare har hindrats från uttagning av klubb eller skada, en av dessa är Jo Inge Berget, säger U21-tränaren Leif Gunnar Smerud på en presskonferens.

Spelarna kommer att flygas till Norge, där kommer de att testas och övernatta på ett flygplatshotell på Gardermoen. Därefter flyger laget ett chartrat plan till Wien. Upplägget och restriktionerna har fått klartecken av det norska hälsoministeriet.

Norge har fortfarande en chans att vinna sin Nations League-grupp och avancera till A-gruppen.

"Det här har varit krävande bedömningar, men vi är nu glada över att matchen kan spelas, både sportsligt och av hänsyn till våra skyldigheter gentemot Uefa och turneringen vi deltar i", säger norska fotbollsförbundets generalsekreterare Pål Bjerketvedt till förbundets hemsida.

Laget kommer att ledas av U21-tränaren Leif Gunnar Smerud, som hoppar in i stället för ordinarie förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons