Två förlorare efter kryss i jumbomötet

Två förlorare spelade oavgjort i Kalmar.
Två förlorare spelade oavgjort i Kalmar.
FotbollAnders Jönsson/TT

Kalmar eller Falkenberg hade chansen att ta rygg på lagen som ligger runt kvalstrecket.

Men efter 90 mållösa minuter är båda fast förankrade i botten.

Det är säkert många som räknat ut oss nu, och det är något vi kan bygga på. Det finns inget att förlora längre, vi har bara något att vinna, säger Kalmars Erik Israelsson.

Annons

Annons

Att Kalmar och Falkenberg ligger som jumbo och nästjumbo i allsvenskan är ingen slump. Fotbollen de presterade under söndagens möte var inte av yppersta allsvenska klass.

Det var mycket kamp och inte så mycket chanser. Vi tar verkligen kampen, det kan ingen beskylla oss för i alla fall, säger Erik Israelsson.
Det blir lätt så när det står mycket på spel. Anspänningen är stor. Samtidigt som det är viktigt att ta tre poäng är det också mycket viktigt att inte förlora, säger Falkenbergs målvakt Viktor Noring.

Ingen desperation

Noring hade, precis som sin kollega i Kalmarmålet Olle Söderberg, väldigt lite att göra.

Klart att det blir lite speciella matcher, man jag har varit med ett tag nu oh kan hålla mig cool och hålla koll på vad som händer, säger Noring.

Någon riktig desperation för att få tre poäng visade inget av lagen upp.

Det är inget av lagen som är nöjda med det här. Vi försöker vinna, men har inte skärpan, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund.
Inget av lagen vill ge bort ens en centimeter av yta på egen planhalva och det präglade matchen, menade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.

Annons

Annons

Fem matcher kvar

Med fem omgångar kvar att spela ligger båda lagen kvar på nedflyttningsplats.

Varje match framöver blir som en cupfinal. Vi måste vinna lite matcher och se om vi inte kan sätta lite press på lagen ovanför oss, säger Hasse Eklund.

Kalmar lyckades inte heller den här gången ta en seger på Guldfågeln Arena, senast de vann där var 11 maj 2019 mot Helsingborg.

Vi hade ju hoppats bryta den trenden idag. Men det känns ändå bra inför avslutningen. Vi slår ur underläge och kan bygga på det mentalt. Vi har definitivt chansen, säger Erik Israelsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons