A-
A+

Två gripna i Malmö efter mord i Köpenhamn

Poliser på plats vid Nyropsgade i Köpenhamn den 19 oktober sedan en 37-årig man skjutits ihjäl. Arkivbild.
Poliser på plats vid Nyropsgade i Köpenhamn den 19 oktober sedan en 37-årig man skjutits ihjäl. Arkivbild.
BrottTT

Två män har gripits i Malmö efter en dödsskjutning i Köpenhamn den 19 oktober. Samtidigt har dansk polis slagit till mot en man som landade på Köpenhamns flygplats. Samtliga gripna bor i Sverige.

En av de gripna i Malmö är en 19-årig man som är anhållen misstänkt för att ha utfört mordet, skriver Köpenhamnspolisen i ett pressmeddelande.

En 37-årig man sköts till döds i stadsdelen Vesterbro i Köpenhamn av en gärningsman på elsparkcykel. Mördaren var utklädd till matbud, körde nära inpå mannen och avlossade skott. Efter att ha flytt från mordplatsen bytte han om till kläder från en annan budfirma.

"Ända sedan mordet har vi arbetat intensivt med det här våldsamma dådet och vi är glada över att vi nu har fått ett genombrott", säger vice polisinspektör Brian Belling i pressutskicket.

Polisen har fortfarande inte klarlagt motivet till dödsskjutningen.

De två som greps i Malmö, dels den mordmisstänkte 19-åringen och dels en 24-årig dansk medborgare som är misstänkt för någon form av medverkan, kommer att begäras utlämnade till Danmark. Den 21-årige man som greps på flygplatsen kommer att ställas inför häktningsdomare i Köpenhamn under fredagen.

Utredningen sker i tätt samarbete mellan dansk och svensk polis, enligt Belling.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.