A-
A+

Två Premier League-matcher skjuts upp

Liverpools James Milner.
Liverpools James Milner.
FotbollTT-AFP-Reuters

De ökande fallen av covid-19 i Premier League-klubbarna har gjort att två matcher i den klassiska annandagsfotbollen flyttas fram.

Liverpool–Leeds och Wolverhampton–Watford skjuts upp till senare tillfälle.

Everton ville flytta på sin bortamatch mot Burnley – men fick avslag.

Annons

Annons

"Efter att Leeds och Watford begärt att matcherna ska flyttas på grund av covid-19 har styrelsen under morgonen haft möte och bestämt sig för att bevilja detta", säger Premier League i ett uttalande.

Enligt Premier League har Leeds senaste coronafall gjort att laget omöjligt kan ställa ett lag på planen mot Liverpool då man redan har ett flertal sjuka och skadade spelare. Klubbens träningsanläggning stängs dessutom ned.

Watford har redan fått två matcher uppskjutna den senaste månaden och bedöms fortfarande ha för få spelare tillgängliga. Men det är på väg att vända. Matchen mot West Ham den 28 december ligger kvar, meddelar ligan, och hänvisar till att flera Watfordspelare är på väg ut ur karantän.

"Inte rättvist"

Evertontränaren Rafael Benítez säger på en presskonferens att hans klubb begärde att få bortamötet med Burnley flyttat – men att man fick avslag av ligan.

Vi har sex skadade spelare och fem spelare med covid. Jag tycker inte att det är rättvist, säger Benítez.
Jag är väldigt förvånad att vi ska spela den här matchen. Vi har nio utespelare plus tre målvakter tillgängliga.

Annons

Annons

Fullsatta läktare

Antalet uppskjutna matcher i ligan de senaste två veckorna är nu uppe i 12, men man har sagt att matcher ska fortsätta att spelas om de kan genomföras på ett smittsäkert sätt.

Inga publikbegränsningar har införts, och läktarna kan med andra ord vara fullsatta. Supportrarna måste dock kunna visa upp ett vaccinbevis eller ett negativt covidtest som inte är äldre än 48 timmar för att släppas in på arenorna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.