A-
A+

Två unga pristagare på Guldbaggegalan

Sigrid Johnson och Granit Rushiti vann guldbaggarna för bästa kvinnliga respektive manliga huvudroll för sina roller i 'Comedy Queen' och 'Jag är Zlatan'.
Sigrid Johnson och Granit Rushiti vann guldbaggarna för bästa kvinnliga respektive manliga huvudroll för sina roller i "Comedy Queen" och "Jag är Zlatan".
FilmTT

Två av de tyngsta Guldbaggarna gick till skådespelare födda på 2000-talet. Sigrid Johnson – 16 år – är veteranen i sammanhanget. För Granit Rushiti är det första gången han står framför kameran.

Annons

Annons

Den 22-årige skåningen är märkbart tagen efter att ha fått ta emot Sveriges mest prestigefyllda pris inom filmvärlden för sin roll i "Jag är Zlatan".

Det är helt sjukt, helt galet. Jag hade aldrig kunnat tänka mig det här, säger han.

Grät på scenen

Sigrid Johnson får sin första Guldbagge för den kvinnliga huvudrollen i "Comedy queen". Med tårarna rinnande nedför kinderna tackade hon filmteamet "som blivit som en familj" och skämtade om sin långa erfarenhet i tacktalet.

När jag var fyra år fick jag min första roll i en tv-serie och sedan dess har det rullat på – i snart 13 år, sade hon och skrattade genom tårarna.

Bakom scenen säger hon att det var "otroligt känslosamt" att få ta emot en Guldbagge.

När de ropade upp mitt namn var det så mycket känslor som virvlade omkring att det blev totalt kaos. Det blev mycket på en gång.

TT: Hur känns det nu?

Det känns helt fantastiskt, som att jag lever i en dröm. Jag är chockad.

Annons

Annons

Mamma stöttar

Även Granit Rushiti fick sin allra första Guldbagge. Han är född 2000 och har till skillnad från Sigrid Johnson ingen erfarenhet från branschen.

Vid första provfilmningen så hade jag ingen aning om att det var en stor biofilm. Jag skrattade lite åt det: jag – skådespelare? Det går ju inte, säger han till TT.

I tonåren värvades Granit Rushiti till Malmö FF, men fick till skillnad från den riktiga Zlatan Ibrahimovic överge sina drömmar om att bli proffs. Liksom Sigrid Johnson tillägnade han sin mamma priset och berättar att mamman stöttat honom genom allt.

Även när min fotboll inte gick som den skulle på grund av skador så var hon den som aldrig tappade hoppet om mig. Hon trodde alltid på mig.

TT: Kommer hon att få Guldbaggenstatyetten?

Hundra procent.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.