A-
A+

"Tycker inte vi ska spela någon elitidrott"

Sandvikens lagkapten Daniel Berlin är irriterad. Arkivbild.
Sandvikens lagkapten Daniel Berlin är irriterad. Arkivbild.
BandyTT

Sandvikens lagkapten Daniel Berlin är kritisk till att SM-slutspelet i bandy fortsätter trots coronakaoset i semifinalserien mot Villa-Lidköping.

Vi tycker inte att vi ska spela någon elitidrott just nu, säger han i Aftonbladets tv-sändning efter 2–9-förlusten i den tredje semin.

Annons

Annons

Berlin, som gjorde ett av Sandvikens mål i matchen, kritiserade också Villa-Lidköpings klubbdirektör Jonas Johansson för att vara den som legat bakom att semifinalserien spelas vidare – trots att båda lagen varit hårt drabbade av coronaviruset under de senaste veckorna.

Vi har folk i ledarstaben som snart är på sjukhuset, så det är inte bara bandy vi håller på med, säger Daniel Berlin i Aftonbladets tv-sändning.

Lagkaptenen uttalade sig också kring varför han anser att SM-semifinalserien under söndagen återupptogs, efter tolv dagars uppehåll.

"Verkar bestämma"

Fråga Villas klubbchef. Han verkar bestämma om vi ska spela eller inte.

TT ringde upp Jonas Johansson som hade tagit del av Berlins kritik.

Det är inte jag som äger frågan om matchen ska spelas eller inte. Det är Svenska bandyförbundets tävlingskommitté som bestämmer hur, var och när matchen ska spelas, säger han.

Bandyförbundet meddelade i onsdags sitt beslut att återuppta semifinalserien vid ställningen 1–1 i matcher. Enligt Johansson bland annat efter att båda lagens lagkaptener (Daniel Berlin och Villas Martin Karlsson) skickat in var sin skrivelse där de uttryckt sin vilja att spela vidare.

Annons

Annons

"Konstigt"

Det är konstigt att de har ändrat sin inställning efter det, säger Jonas Johansson och syftar på Sandviken.

TT: Vad tror du att han (Berlin) bygger sin kritik på, just mot dig som person?

Jag tänker att det givetvis finns mycket frustration hos dem. De har nyss förlorat en semifinal och vill hitta någon de kan få ur den frustrationen emot och då blev det jag i det läget, säger Johansson.

TT: Kommer du att ta det vidare på något sätt?

Det är match på tisdag igen, vi fokuserar på det.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!