A-
A+

Tyska stjärnan sjuk – missar EM-semifinalen

Tyska anfallsstjärnan Klara Bühl missar semifinalen mot Frankrike. Hon har drabbats av covid-19. Arkivbild.
Tyska anfallsstjärnan Klara Bühl missar semifinalen mot Frankrike. Hon har drabbats av covid-19. Arkivbild.
FotbollTT

Tyskland har drabbats av ett svårt avbräck inför EM-semifinalen mot Frankrike.

Anfallsstjärnan Klara Bühl, 21, är isolerad med konstaterad covid-19.

Vi är alla väldigt försiktiga och det kom som ett stort frågetecken. Vi får acceptera situationen och hitta lösningar, säger förbundskaptenen Martina Voss-Tecklenburg.

Annons

Annons

Bühl är den andra spelaren i den tyska truppen som smittats av coronaviruset under EM-slutspelet.

Forwardskollegan Lea Schüller testade positivt efter 4–0-segern i öppningsmatchen mot Danmark. Schüller var tillbaka som outnyttjad avbytare i kvartsfinalen mot Österrike.

Vi är mycket tacksamma över att hon är tillbaka och tränar för fullt, säger Voss-Tecklenburg på presskonferensen inför semifinalen.

Nästan inga symtom

Enligt förbundskaptenen kom Bühls positiva test som en stor överraskning.

Det viktiga är att Klara känner sig bra och hon har nästan inga symtom. Därför var det en riktigt överraskning att höra att hon hade covid. Hon hade stora planer. När hon klev upp i morse ville hon inte ha det här resultatet i testet, men vi visste att det kunde hända. Vi får försöka stanna i turneringen och glädja henne, säger Voss-Tecklenburg.

Ingen annan i den tyska truppen testade positivt på tisdagen. Bayern Münchens anfallare sattes omedelbart i karantän, uppger det tyska fotbollsförbundet.

Hon var i riktigt bra form. Det är en förlust för oss, men vi har kvalité i truppen och får spela för henne och ge allt för henne, säger förbundskaptenen.

Bühl har varit en av de mest tongivande spelarna i det tyska laget under EM-slutspelet i England. Hon gjorde ett av målen i 2–0-segern mot Spanien i gruppspelet.

Tyskland har vunnit sina samtliga fyra matcher hittills – och det utan att släppa in ett enda mål.

Semifinalen mot Frankrike spelas i Milton Keynes på onsdagskvällen och vinnaren möter antingen Sverige eller England i finalen på Wembley på söndag. Den semifinalen spelas senare i kväll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.