Tyskland portar idrottspubliken: "Beklagligt"

Borussias Dortmunds supportrar under Bundesligamatchen hemma mot Schalke i lördags.
Borussias Dortmunds supportrar under Bundesligamatchen hemma mot Schalke i lördags.
FotbollTT-AFP

Spridningen av coronaviruset har tagit ny fart i Tyskland.

Regeringen, med förbundskansler Angela Merkel i spetsen, har beslutat att all professionell idrott, däribland Bundesligafotbollen, ska spelas utan publik i november.

"Det här är beklagligt", skriver ligaorganisationen DFL i ett uttalande.

Annons

Annons

Tidigare i år har Bundesligaklubbarna tillåtits ta in ett visst antal åskådare, baserat på storleken på berörd arena. Men nu blir det alltså stängda dörrar för både fotbollspubliken och människor som vill se annan professionell idrott på läktarplats i Tyskland.

De nya publikrestriktionerna, införs från och med måndag och ska gälla åtminstone månaden ut, togs kritiskt emot av de tyska fotbollsligornas organisation (DFL).

"Supportrarna och klubbarna har disciplinerat förhållit sig till reglerna och varit ansvariga. Det är därför det här är beklagligt, att det inte kommer att vara möjligt (med publik) framöver", skriver DFL i ett uttalande.

Beskedet kommer efter att det på onsdagen rapporterades in 14 964 nya positiva coronafall, en rekordhög siffra, under det senaste dygnet i Tyskland.

Förbundskansler Angela Merkels regering inför därför tuffare restriktioner, i ett försök att minska smittspridningen av coronaviruset, på flera områden.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons