A-
A+

Tyskland till EM-semifinal

Lina Magull (20) gjordeTysklands första mål när man besegrade Österrike.
Lina Magull (20) gjordeTysklands första mål när man besegrade Österrike.
FotbollTT

Tyskland är vidare till semifinal i damernas fotbolls-EM i England. Österrike besegrades planenligt med 2–0 efter bland annat en rejäl målvaktstabbe.

Annons

Annons

Efter att man slagit Norge i den sista gruppspelsmatchen dansade det österrikiska laget på den efterföljande presskonferensen. Men efter matchen mot Tyskland blev det bara ledsna miner.

"Storasyster" blev övermäktig för Österrike som inte försvarar sin semifinalplats från EM 2017.

Det dröjde 25 minuter innan det tyska anfallet hittat förbi de rödklädda försvararna. Klara Buhl kunde från bortre delen av målgården slå en välavvägd passning mot två lagkamrater i mitten av straffområdet. Alexandra Popp valde att kliva över bollen för att ge Lina Magull chansen.

Bayern München-mittfältaren tvekade inte och placerade bollen till 1–0 bakom Manuela Zinsberger.

Trots att Österrike hade några chanser att kvittera, farligast var kanske ett stolpskott efter en knapp timmes spel, blev det ingen vändning. Tyskland ägde matchen och kunde hålla undan till seger.

Som om inte Tysklands spelövertag vore nog, var det en målvaktstabbe som fastställde slutresultatet. Zinsberger misslyckades helt i sitt försök att sparka upp bollen strax innan full tid. Den studsade i stället rakt på Alexandra Popp och in till 2–0.

Österrike är därmed utslaget ur mästerskapet.

Tyskland kan å sin sida dansa in i semifinalen där man möter antingen Frankrike eller Nederländerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.