A-
A+

UD kräver svar om svenskars död på semesterort

Ann Linde förväntar sig en skyndsam hantering där alla omständigheter kring dödsfallen utreds. Arkivbild.
Ann Linde förväntar sig en skyndsam hantering där alla omständigheter kring dödsfallen utreds. Arkivbild.
BrottTT

Ett svenskt par avled under oklara omständigheter på semester i Dominikanska republiken i fjol.

Nu har utrikesminister Ann Linde lyft ärendet med republikens ambassadör i Stockholm och kräver en "grundlig utredning" av dödsfallen.

Annons

Annons

Dödsfallen har präglats av frågetecken sedan den 21 februari 2020 när en kvinna från Jönköping hittades död på sitt rum i ett semesterhotell i Punta Cana i Dominikanska republiken.

Dagen efter att kvinnan avlidit dog hennes man, även han från Jönköping, i polisens förvar, dit han tagits för att förhöras om sin frus död.

Anhöriga till paret har bett UD om hjälp med att reda ut händelseförloppet, har Jönköpings-Posten tidigare rapporterat. Efter två interpellationsdebatter har utrikesminister Ann Linde (S) nu lyft frågan om svenskarnas död under ett möte med den Dominikanska republikens ambassadör i Stockholm.

Utrikesdepartementet skriver i ett mejl till TT att ärendet tagits upp vid flera tillfällen, både i Dominikanska republiken och med landets ambassadör i Sverige.

"Utrikesministern har haft ett möte med den nytillträdda ambassadören för Dominikanska republiken i Sverige i samband med dennas ackreditering, och kunde då understryka vikten av att omständigheterna kring dödsfallen utreds grundligt", skriver UD via sin presstjänst.

"Vi kommer fortsätta att följa och ta upp dessa fall. Som utrikesministern var tydlig med i den senaste interpellationsdebatten i denna fråga förväntar vi oss en skyndsam hantering där alla omständigheter utreds", skriver UD.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!