A-
A+

Uefa straffar Malmö och Hammarby

Malmö straffas efter matchen mot Juventus i Champions League. Arkivbild.
Malmö straffas efter matchen mot Juventus i Champions League. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Ett antal klubbar i europeiska klubblagsturneringar har fått böta efter händelser i den första omgången.

Däribland Malmö för provocerande banderoller och Hammarby för att inte ha levt upp til hälsokrav.

Annons

Annons

Det var bara några i raden av straff som delades ut efter den första omgången av de olika europeiska cuperna. Bland annat får Malmö betala motsvarande 102 000 kronor efter att det "förmedlats provokativa och kränkande budskap" genom banderoller och läktarramsor i Champions League-mötet med Juventus.

Uefa har inte preciserat exakt vad i budskapen som ligger till grund för bestraffningen.

Hammarby blir också straffade för att inte ha klarat hälso- och hygienkrav på arenan under sin match mot Basel i Conference League-kvalet. För det blir Stockholmsklubben tvungna att betala motsvarande 25 500 kronor.

Ett av de mer uppseendeväckande straffen som delades ut var det som Ognjen Vranjes fick. Den bosniske försvarsspelaren i AEK Aten visade en kontroversiell tatuering i samband med lagets Europa Conference League-match mot Velez.

Uefa kommenterar inte fler detaljer om vad tatueringen föreställer men menar att Vranjes "uppträde oetiskt" genom att visa tatueringen. Han stängs av tre matcher.

Sami Shoshi, ledare i det albanska laget Vllazina, straffas för ett rasistiskt utspel i damernas Champions League och stängs av i tio matcher från alla Uefa-turneringar.

Portugisiska Porto får böta drygt 730 000 kronor för olämpligt uppförande och försenad avspark i lagets möte med Atlético Madrid.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.