Ulf Elfvings program läggs ned

Ulf Elfving. Arkivbild.
Ulf Elfving. Arkivbild.
RadioTT

Sveriges Radio har lagt ner programmet "P4 Plus med Ulf Elfving". Det meddelade Ulf Elfving själv i söndagens program, som blir det sista.

Annons

Annons

Annons

Annons

Ingen och ingenting varar för evigt. Inte ens det här programmet, som försvinner från och med nu. Vi kanske hörs i andra sammanhang. Tack för många år med världens bästa låtar och världens bästa lyssnare, sade Elfving efter att han avannonserat programmets sista låt: "Forever man" med Eric Clapton.

För Aftonbladet berättar den 78-årige radiolegendaren att han har fått flera förklaringar till beslutet. Bland annat att det behövs utrymme för andra program och att SR måste spara pengar.

Men det här är jag så van vid efter 55 år som frilans på radio, det händer hela tiden att program kommer och går. Det är fullständigt naturligt och det kanske bara är bra eftersom jag är obenägen till förändringar och annars säkert bara hade kört på i gamla hjulspår, säger han till tidningen.

Men än så länge tänker han inte dra sig tillbaka.

Jag har blivit erbjuden andra program och har spelat in en ny serie program om 60-talet som bland annat kommer innehålla personliga minnen och lite klipp från olika händelser. Tidigare hade jag ju också serien ”Elfving möter” och det kanske också bli några sådana avsnitt under året, säger han till Aftonbladet.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons