A-
A+

Ullmark nollade gamla laget: Mycket känslor

Victor Olofsson var en av många som misslyckades med att överlista tidigare lagkamraten Linus Ullmark i Buffalomålet.
Victor Olofsson var en av många som misslyckades med att överlista tidigare lagkamraten Linus Ullmark i Buffalomålet.
IshockeyTT

Linus Ullmark höll nollan när Boston utklassade Buffalo i NHL-ishockeyn med 5–0.

Det bygger mycket självförtroende inför slutspelet, säger han vid presskonferensen efter matchen.

Annons

Annons

Ullmark räddade 37 skott och utsågs till en av matchens bästa spelare.

Kanske hade 28-åringen fördel av att känna motståndarna väl, då han spelat sex säsonger för Buffalo innan han i höstas packade för flytt till Boston.

Det är så klart mycket känslor när man spelar mot sitt gamla lag, det innebär lite mer speciella känslor, säger Ullmark vid presskonferensen.

Första Bostonnollan

Flytten har blivit ett lyft för den tidigare Modomålvakten, som har fått spela mer den här säsongen än vad han gjort tidigare i NHL. Nattens match var däremot den första gången han höll nollan för Boston. Och formtoppen kommer lägligt då Linus Ullmark ser ut att för första gången få spela NHL-slutspel.

Jag ser fram emot slutspelet, när tanken slår mig att jag har möjligheten att slåss om pokalen, säger han.

Han säger å ena sidan att framgångarna i seriespelet är obetydliga när man väl börjar spela slutspelet, men å andra sidan:

Det är lite tufft att säga att det inte betyder någonting, för det är klart att det gör. Det bygger mycket självförtroende inför slutspelet, man vill inte avsluta den reguljära säsongen med en förlustsvit.

Annons

Annons

Ändå i skuggan

Trots den fina insatsen som burväktare fick Ullmark ändå se sig hamna i skuggan den här kvällen. Lagkaptenen Patrice Bergeron passerade 400 mål i NHL-karriären, och gjorde det dessutom via hattrick inför hemmapubliken. Hampus Lindholm noterades för en assist till det sista målet.

Om det känns som att det varit många hattrick i år så är det en korrekt iakttagelse. Bergerons trippel var den hundrade i ligan den här säsongen. Så många har det inte skett sedan 1992–1993. Det är dock en bit kvar till rekordsäsongen 1981–1982 då hela 131 hattrick producerades i ligan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.