Unicef-hjälp till frukost till brittiska barn

FN:s barnfond Unicef ska bidra till att behövande brittiska barn ska få frukost under jullovet. Arkivbild.
FN:s barnfond Unicef ska bidra till att behövande brittiska barn ska få frukost under jullovet. Arkivbild.
Storbritannien

FN:s barnfond Unicef ger pengar till Storbritannien för att fattiga barn ska få mat under skolloven i vinter.

Det är första gången sedan barnfonden bildades för drygt 70 år sedan som nödhjälp går till landet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Unicef-pengarna går till den brittiska välgörenhetsorganisation School Food Matters, som ska dela ut 18 000 näringsrika frukostar till behövande barn under det två veckor långa jullovet och under ett lov i februari. Maten ska gå till barn och familjer i Southwark i södra London, som har drabbats hårt av coronaviruset, rapporterar The Guardian.

Genom att vi tillhandahåller våra frukostlådor kan familjer vara säkra på att deras barn får en bra start på dagen med en hälsosam och näringsrik frukost, säger organisationens grundare Stephanie Slater.

Skarp kritik

Men eftersom Storbritannien är ett av världens rikaste länder har nyheten inte välkomnats från alla håll. Både premiärminister Boris Johnson och finansminister Rishi Sunak får skarp kritik för att Storbritannien inte ser till att barnen får mat.

Det faktum att Unicef måste gå in och ge vårt lands hungriga barn mat är en skam och Boris Johnson och Rishi Sunak borde skämmas, säger Labourpartiets vice ledare Angela Rayner.
Våra barn borde inte behöva vara beroende av humanitära organisationer som brukar verka i krigszoner och vid naturkatastrofer.

Annons

Annons

Långsiktig lösning

Unicef Storbritanniens chef Anna Kettley säger att insatsen syftar till att hantera följderna av coronapandemin och nå de mest behövande familjerna.

De här pengarna kommer att hjälpa till att bygga ett starkare samhälle eftersom följderna av coronapandemin förvärras, men i slutändan krävs en långsiktig lösning för att hantera orsakerna till matfattigdom, så att inget barn får gå hungrigt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons