A-
A+

United stoppar Elanga från januariturnén

Anthony Elanga i U21-landslaget. Arkivbild.
Anthony Elanga i U21-landslaget. Arkivbild.
FotbollTT

Anthony Elanga, 19, följer inte med på fotbollslandslagets januariturné i Portugal.

Manchester United stoppar yttern, meddelar förbundskaptenen Janne Andersson via Svenska fotbollförbundets hemsida.

Annons

Annons

Den svenske supertalangen har ännu inte tagits ut för spel i A-landslaget, men Janne Andersson fick upp ögonen för 19-åringen i våras efter att han fått sitt genombrott i Premier League.

Elanga togs sedan ut i U21-landslaget, där han i juni gjorde sin debut mot Finland och direkt blev målskytt i matchen som Sverige vann med 2–0.

När förbundskaptenen i förra veckan presenterade sin trupp till januariturnén meddelade han att man lämnat dörren öppen för Elanga – men nu vill Premier League-laget inte släppa iväg svensken till lägret i Algarve, Portugal.

"Vi hade gärna haft med Anthony på januariturnén, samtidigt som det är väldigt roligt att han börjar få speltid i Manchester United", säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets webbplats.

Elanga debuterade i Premier League i maj och gjorde sitt första mål i sin andra match, mot Wolverhampton. Han har under den här säsongen inte fått någon speltid i ligan förrän United fick sin nye huvudtränare Ralf Rangnick. Redan under den första matchen (mot Crystal Palace) som tränare för laget bytte Rangnick in Elanga med kvarten kvar att spela – och i onsdags fick svensken sedan spela från start i klubbens Champions League-match mot Young Boys, som slutade 1–1.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.