Unitedstjärnan rasar mot brittisk tidning

Paul Pogba reagerar kraftigt efter att falska nyheter om honom spridits. Arkivbild.
Paul Pogba reagerar kraftigt efter att falska nyheter om honom spridits. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

The Sun skrev att Paul Pogba lämnar det franska landslaget efter president Macrons uttalanden om islamism. Något som inte stämde. Nu säger Manchester United-mittfältaren att han kommer vidta rättsliga åtgärder.

Annons

Annons

Efter mordet på läraren Samuel Paty uttalade sig Frankrikes president Emmanuel Macron om radikal islamism. Till följd av det uppmärksammade uttalandet publicerade brittiska tidningen The Sun och flera sajter i mellanöstern uppgifter om att den franska landslagsstjärnan Paul Pogba lämnar landslaget i protest mot presidentens uttalanden.

Vilket Pogba nu kraftigt dementerar.

"Jag är förfärad, arg, chockad och frustrerad. Några "medier" har använt mig för att göra helt falska rubriker om det känsliga läget som råder i Frankrike just nu, samtidigt som de lägger till min religion och franska landslaget i grytan" skriver han på Instagram och fortsätter:

"Jag kommer att vidta rättsliga åtgärder mot utgivarna och de som sprider dessa 100 procent falska nyheterna".

Mordet på den franske läraren Samuel Paty, som visat Muhammedkarikatyrer under en lektion om yttrandefrihet, skedde för två veckor sedan.

Macron försvarade efter mordet sekularismen och yttrandefriheten i landet och sade i ett känslosamt tal att "vi inte kommer att överge karikatyrer" med hänvisning till lärarens uppvisande av bilden. Han sade även att "islamister vill åt vår framtid".

Presidentens uttalande har rört upp starka känslor i muslimska länder, till exempel Turkiet och Pakistan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons