A-
A+

Upp till bevis för Guidetti: "Jag har nivån"

John Guidetti på en pressträff med landslaget. Arkivbild.
John Guidetti på en pressträff med landslaget. Arkivbild.
FotbollTT

Förra säsongen i Alavés blev misslyckad för John Guidetti. Nu är svensken redo att visa vad han går för.

Jag vet att jag har nivån att klara mig mycket bra i Primera División, säger han.

Annons

Annons

Alavés inleder ligasäsongen mot Real Madrid på lördag kväll och John Guidetti är aktuell för startelvan. Under försäsongen har han fått generöst med speltid.

Den här försäsongen har varit väldigt viktig för mig, att få spela nästan alla matcher och känna mig bättre fysiskt. Du kan träna varje dag men fotboll spelas på planen. Jag har en bra känsla nu, säger han enligt Fotbollskanalen.

Den 29-årige anfallaren har under en längre tid haft svårt att slå sig in i startelvan i sitt spanska klubblag. Förra säsongen spelade han bara 201 minuter i La Liga.

Jag älskar att spela, inte att sitta på läktaren. När jag är 55 år ska jag sitta på läktaren och kolla på matcher, men nu vill jag spela, säger han.

Javier Calleja tog över Alavés i april, och Guidetti säger att den nye tränaren litar mer på honom och att de har en bra dialog.

Jag trivs här och jag vill stanna. Jag vill ändra på uppfattningen Alavés har om mig. Jag vill visa vilken spelare jag är. Jag vet att jag har nivån att klara mig mycket bra i Primera División, säger han.

Guidetti var en av hjältarna när Sverige vann U21-EM 2015. Han har även gjort 29 A-landskamper.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!