Uppgifter: Messi nobbar träningsstarten

På väg ut. Lionel Messi vägrar att ansluta när Barcelona drar i gång försäsongsträningen, enligt spanska medieuppgifter. Arkivbild.
På väg ut. Lionel Messi vägrar att ansluta när Barcelona drar i gång försäsongsträningen, enligt spanska medieuppgifter. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Fotbollsstjärnan Lionel Messi tänker inte ansluta till Barcelonas träningsstart under helgen, enligt spanska medieuppgifter.

Enligt sporttidningen Marca kommer Messi "att gå i krig" mot den klubb han anslöt till som 13-åring.

Annons

Annons

Tidigare i veckan kom chockbeskedet att Lionel Messi kräver att få lämna FC Barcelona. Klubben vill behålla 33-åringen som har ett år kvar på sitt kontrakt, men enligt spanska tidningar står argentinaren på sig.

Barcelonas spelare ska under söndagen coronatestas för att på måndag starta träningen inför kommande säsong.

Men Lionel Messi kommer inte att ansluta. La Vanguardia rapporterar att den argentinske stjärnspelaren kommer att skicka ett dokument till FC Barcelona där han informerar att han inte ansluter till klubben och den nya tränarstaben med huvudtränaren Ronald Koeman och assisterande Henrik Larsson.

Ordföranden informerad

Messi ska redan ha informerat FC Barcelonas ordförande Josep Maria Bartomeu om sitt beslut.

Det var i tisdags som Messi talade om för klubben att han ville lämna den vilket skapade en ny storm hos Barcelona, mindre än två veckor efter det förnedrande 2–8-nederlaget mot Bayern München i Champions League.

Enligt spanska tidningar har de advokater som företräder Messi sagt att hans nuvarande kontrakt inte längre gäller då han informerat om att han vill lämna.

Annons

Annons

Hänvisar till klausul

De hänvisar till en klausul i det fyraårskontrakt han skrev 2017, vilket tillåter Messi att lämna klubben gratis om han begär det före den 10 juni.

Messilägret hävdar att datumet – normalt efter säsongens slut – nu är irrelevant på grund av coronapandemin som ledde till att säsongen försenades och inte tog slut förrän långt in i augusti.

De senaste dagarna har spekulationerna varit många om Messis kommande klubbadress och Manchester City, Paris Saint-Germain och Inter har nämnts som favoriter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons