A-
A+

Uppgifter om ny attack i Tigray

Arkivbild, förstörd stridsvagn på väg i Tigrayregionen.
Arkivbild, förstörd stridsvagn på väg i Tigrayregionen.
EtiopienTT-AFP

Drönare har attackerat regionhuvudstaden Mekele i Etiopiens krigshärjade Tigrayregion, enligt sjukhuskällor och talespersoner från rebellgruppen Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF).

Annons

Annons

Uppgifterna om luftangreppet kommer bara några dagar efter att TPLF, som i två år varit i konflikt med centralregeringen i Addis Abeba om styret i Tigray, sagt sig vara redo för eldupphör och samtal med regeringen.

TPLF säger att universitetsområdet attackerats av drönare och skyller på regeringen.

Även sjukhuschefen Kibrom Gebreselassie från Aydersjukhuset i Mekele skriver på Twitter att det förekommit en drönarattack under morgonen.

Konflikten i Tigray har blossat upp igen de senaste veckorna efter att en vapenvila som nåddes i mars bröts i augusti. Bägge sidor har upprepade gånger anklagat varandra för provokationer, krigsbrott och bristande framsteg i förhandlingarna för att få slut på konflikten.

Uppgifterna är svåra att bekräfta av oberoende källor eftersom kommunikation och tillträde till regionen varit kraftigt begränsad det senaste året. Addis Abeba har inte kommenterat anklagelserna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.