A-
A+

Upplagt för drömfinal i Australian Open

Novak Djokovic under en turnering i Adelaide förra veckan. Arkivbild.
Novak Djokovic under en turnering i Adelaide förra veckan. Arkivbild.
TennisTT

Det är upplagt för en drömfinal i Australian Open då tennisgiganterna Novak Djokovic och Rafael Nadal inte kan möta varandra förrän i titelavgörandet.

Annons

Annons

Serben Novak Djokovic har vunnit turneringen nio gånger, spanjoren Rafael Nadal är regerande mästare.

Om Djokovic vinner årets första grand slam-turnering har han vunnit 22 grand slam-titlar och tangerar Nadal som har rekordet på herrsidan.

Efter lottningen till turneringen står det alltså klart att det skulle kunna bli ett gigantmöte i finalen. Men först ska de ta sig vidare från den första omgången. Novak Djokovic får där möta spanjoren Roberto Carballes, 75:a på världsrankningen.

Förra året stoppades den serbiske tennisstjärnan från turneringen i Melbourne och deporterades från landet eftersom han inte är vaccinerad mot coronaviruset. I år fick han ett varmt välkomnande och Djokovic besvarade publikens mottagande med att visa ett starkt formbesked.

I förra veckan värmde Djokovic – numera fyra på världsrankningen – upp med att vinna ATP-turneringen i Adelaide.

Den förstaseedade Nadal kan få det tufft redan i första matchen. Han ställs mot britten Jack Draper som gått till till semifinal i Adelaides ATP-turnering den här veckan.

Svensken Mikael Ymer, rankad 77:a, fick inte heller någon lätt motståndare. Han möter japanen Yoshihito Nishioka, 33:a i världen, i första matchen.

Världsettan på damsidan, polskan Iga Swiatek, inleder mot tyskan Jule Niemeier, rankad 68:a, i första omgången. En väntad stormatch redan i första omgången är den mellan den tvåfaldiga Australian Open-vinnaren Victoria Azarenka, från Ryssland, och amerikanskan Sofia Kenin som vann turneringen 2020.

Australian Open startar på måndag.

Rättad: I en tidigare version uppgavs felaktig vecka för Jack Drapers semifinalspel i Adelaide. Rätt är den här veckan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.