Uppsala gitarrfestival ställer om – inte in

Guthrie Govan från Storbritannien kommer till Uppsala internationella gitarrfestival. Pressbild.
Guthrie Govan från Storbritannien kommer till Uppsala internationella gitarrfestival. Pressbild.
MusikTT

Uppsalas internationella gitarrfestival äger rum som planerat, till skillnad från många andra mindre evenemang runt om i landet.

Temat för årets festival är "Made in Sweden", men även internationella artister framträder under de tre dagarna.

Annons

Annons

Coronarestriktionerna gör att besökare med festivalbiljett förväntas boka plats till varje enskild konsert, för att inte gränsen på 50 personer ska överskridas. Enligt arrangörerna är det viktigt att kulturens roll i samhället lyfts fram i en orolig tid.

"Vi behöver inspirationen och energin av varandra, mer än någonsin. Och vi behöver mötas. Uppsala internationella gitarrfestival har under de senaste 17 åren varit en viktig mötesplats för människor och musik. Även om det som nu sker i begränsad form måste kulturen få ta plats, höras och synas i det offentliga rummet," säger festivalchefen Klaus Pontvik i ett pressmeddelande.

Bland artisterna märks bland andra Lisa Nilsson, som uppträder med gitarristerna Mattias Torell och Mats Bergström. Brittiska gitarristen Guthrie Govan är ett av dragplåstren och har kallats "gitarristernas gitarrist". Senast han framträdde på festivalen var 2012.

Uppsala internationella gitarrfestival äger rum på Uppsala Konsert & Kongress 8–10 oktober.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons