A-
A+

USA: Det kan bli påtryckningar mot Nordkorea

USA:s utrikesminister Antony Blinken är på besök i Sydkorea.
USA:s utrikesminister Antony Blinken är på besök i Sydkorea.
USA/NordkoreaTT-Reuters

Både påtryckningar och diplomatiska alternativ kan bli aktuellt för att hantera Nordkorea, säger USA:s utrikesminister Antony Blinken.

Annons

Annons

Uttalandet kommer några timmar efter det att en nordkoreansk företrädare kallat Biden-regeringens försök att kontakta Pyongyang för ett billigt trick.

Blinken sade under en presskonferens tillsammans med sydkoreanska företrädare i Seoul att USA:s regering skulle slutföra sin översyn av Nordkorea-politiken under kommande veckor.

Antony Blinken reser tillsammans med USA:s försvarsminister Lloyd Austin runt i Asien den här veckan, bland annat för samtal om utrikes- och säkerhetspolitik med Japan och Sydkorea.

De har tillsammans med sina sydkoreanska motsvarigheter gett ett uttalande där de säger att de lovar samarbete vad gäller klimatförändringar, pandemin liksom handel och relationen till Nordkorea.

"Ministrarna betonade att frågor om nordkoreanska kärnkrafts- och ballistiska missiler är en prioritet för alliansen och bekräftade ett gemensamt åtagande att ta itu med och lösa dessa frågor", heter det i uttalandet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!