Utbredd smitta i HV – sju spelare positiva

HV71 har drabbats av utbredd smitta och tvingas skjuta upp ytterligare en SHL-match. Arkivbild.
HV71 har drabbats av utbredd smitta och tvingas skjuta upp ytterligare en SHL-match. Arkivbild.
IshockeyTT

Sju spelare i HV71 har testats positivt för covid-19 och fler har symptom. Nu tvingas klubben skjuta upp ytterligare en SHL-match.

Till att börja med gäller det att få kontroll på läget, säger sportchefen Johan Hult.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

Jönköpingslaget är det sjätte SHL-laget som drabbas av coronasmitta i truppen. Lagets match i kväll borta mot Brynäs hade redan skjutits upp och nu har även torsdagens hemmamatch mot Luleå flyttats.

Vi har sju spelare i dagsläget och sedan har vi någon till med symptom där vi väntar på testsvar, säger Johan Hult.

TT: Hur agerar ni nu?

Till att börja med gäller det att få kontroll på läget. Nu har det trillat in spelare med symptom under hela helgen och även i går. Så det behöver vi få stopp på och sedan att vi får resultat på de tester vi gör med spelare med symptom, säger Hult.

Även klubbens juniorlag, J20 och J18, har drabbats, och där är verksamheten också stängd. Däremot är inte damlaget drabbat.

Herrarnas A-lag har inte haft någon gemensam träning sedan i fredags.

De friska spelarna får helt enkelt sköta sin träning individuellt hemifrån. Vi törs i dagsläget inte säga när vi kan ha en gemensam samling härnäst. Vi behöver nog något dygn till på oss för att få kontroll på läget, säger Hult.

De andra SHL-lag som tidigare har drabbats av smittspridning är friska och kan börja spela från och med i kväll. Linköping har hittills drabbats värst och har haft 24 personer i och runt A-laget sjuka. LHC spelar i kväll sin första match på drygt tre veckor när Skellefteå väntar på hemmaplan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons