A-
A+

Utegångsförbud igen när deltavarianten sprids

Arkivbild på en lokalpolis som föser undan två personer från en partygata i Barcelona.
Arkivbild på en lokalpolis som föser undan två personer från en partygata i Barcelona.
SpanienTT-AFP

Annons

Annons

Mellan klockan 01 och 06 kommer det hädanefter att vara tyst på promenadstråket La Rambla och andra gator i Barcelona. Efter ökningen av nya smittofall på grund av coronavirusets deltavariant har flera städer i spanska regionen Katalonien återinfört nattliga utegångsförbud.

Det regionala styret har fått tillåtelse av domstol att återinföra utegångsförbud på platser där smittotalen överstiger 400 fall per 100 000 invånare under minst en veckas tid.

Katalonien, som är bland de just nu hårdast drabbade regionerna i Europa, har de senaste dagarna haft över 1 100 smittofall per 100 000 invånare.

Utegångsförbuden gäller fram till den 23 juli, men kommer troligtvis att behöva förlängas under flera veckors tid, enligt regionens högsta domstol.

"Det är en svår åtgärd, men vi måste stoppa smittan, rädda liv och skydda vården", skriver Kataloniens regionpresident Pere Aragonès på Twitter.

För bara några dagar sedan införde Katalonien restriktioner om att max tio personer får samlas och att alla allmänna aktiviteter måste avslutas senast klockan 00.30.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!