A-
A+

Utköpt Volvoanställd utpressade chef

En tidigare Volvoanställd döms till fängelse för att ha utpressat sin chef. Arkivbild.
En tidigare Volvoanställd döms till fängelse för att ha utpressat sin chef. Arkivbild.
BrottTT

En före detta Volvoanställd hotade sin tidigare chef och krävde honom på en halv miljon kronor. Nu döms mannen för utpressning och får fängelse i ett år och nio månader.

Annons

Annons

När den 30-årige mannen nekade till att lämna urinprov i en slumpmässig drogkontroll tilldelades han en varning, undertecknad av hans närmaste chef, rapporterar GP.

30-åringen förlorade dessutom sin position som lagledare på bandet och hans bilförmån drogs in. Kort därefter förhandlade han sig till ett avgångsvederlag och slutade sin anställning på Volvo.

Knappt ett år senare fick chefen som tilldelat honom varningen ett hotbrev som innehöll en skarpladdad patron och en uppmaning att skaffa fram en halv miljon kronor. Att chefens privata bil sprängts på en parkering uppgavs av brevskrivaren vara en försmak av vad som skulle hända om chefen inte betalade. När chefen inte betalade fick han motta ytterligare hot.

Volvo kontaktade polisen som fann 30-åringens fingeravtryck i ett av hotbreven. Textmeddelandena kunde kopplas till ett värdebevis för kontantkortsmobil som 30-åringen köpt i en jourbutik.

30-åringen döms, mot sitt nekande, för utpressning och straffet blir fängelse i ett år och nio månader.

Rättat: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om vilka brott 30-åringen gjort sig skyldig till.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!