Utskällt Frankrike på revanschjakt

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har mycket att grubbla över efter 0-2 mot Finland i onsdags. Arkivfoto.
Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps har mycket att grubbla över efter 0-2 mot Finland i onsdags. Arkivfoto.
FotbollTT:s korrespondent

Världsmästarna står mot Europamästarna i gruppfinalen i Nations League. Frankrike jagar revansch för EM-finalen – och veckans bottennapp mot Finland.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

De franska tidningarna var inte nådiga efter Frankrikes 0-2 mot Finland på Stade de France i onsdags.

"Allt fel", sammanfattade L'Équipe i brutalt korta ordalag efter en match där nästan samtliga franska spelare fick sämre betyg än sina motståndare.

Allra värst sågades Chelseas Olivier Giroud och Manchester Uniteds Paul Pogba – två av förgrundsfigurerna från VM-segern 2018, vars status som startspelare nu är rejält ifrågasatt.

"Bra lektion"

Fast kanske inte av förbundskapten Didier Deschamps, som räknar med bättre fart när Frankrike nu möter Portugal på lördagskvällen.

Dit åker vi med en helt annan inställning än vad vi visade i kväll. Vi fick en bra lektion. Ibland är det inte så illa, sade Deschamps efter Finlandsmatchen.

Portugal har i sin tur laddat på ett betydligt mer behagligt sätt, via 7-0 mot Andorra i onsdags. Anfallsstjärnan Cristiano Ronaldo fick en halvlek på planen och hann med att göra landslagsmål nummer 102.

Annons

Annons

Gruppfinal

Lördagens match i Lissabon blir avgörande för segern i den svenska gruppen i Nations League. Efter 0-0 i Paris i oktober är det redan givet att en eventuell vinnare i Lissabon också vinner gruppen, eftersom inbördes möten gäller och Sverige och Kroatien redan är akterseglade.

Oavgjort gör i sin tur att både Frankrike och Portugal i stället pressas att vinna sina avslutningsmatcher på tisdag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons