-
+

Utsläppta stjärnor firade barfota och på zoo

Efter att karantänen i Australien var över tog Serena Williams, till höger, dottern till zoo. Därefter mötte hon Naomi Osaka, till vänster, i en uppvisningsmatch.
Efter att karantänen i Australien var över tog Serena Williams, till höger, dottern till zoo. Därefter mötte hon Naomi Osaka, till vänster, i en uppvisningsmatch.
TennisTT-AFP

Efter två veckors karantän släpps tennisstjärnorna ut från sina hotellrum i Australien.

Världsettan Novak Djokovic firade med en barfotapromenad i parken och Serena Williams tog med dottern på zoo.

Annons

Annons

Nu har tennisspelarna 1,5 vecka på sig att ladda upp inför årets första grand slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

Jag är så glad att karantänen är över. Att vara i ett rum tillsammans med en treåring, och vara hennes bästa vän, är verkligen svårt. Särskilt efter att ha tränat, säger Williams om dottern Alexis.
Men det var också kul. Jag skulle aldrig byta bort att få vara tillsammans med henne. Vi hade en kalender som vi markerade varje dag som gick och lovade att vi sen skulle ta henne till zoo där hon skulle få se koalor och kängurur.

Ymer kvar i karantän

Den amerikanska tennisikonen Williams och de flesta andra av de tillresta drygt 1 000 personerna har under karantänstiden i Australien fått lämna hotellrummet fem timmar om dagen för att träna.

Elias Ymer och ett 70-tal andra har däremot inte fått lämna hotellrummen alls under karantänstiden eftersom de rest med samma flyg som några som var smittade av covid-19. Svensken får inte lämna karantänstiden förrän på söndag.

Det första som världsettan Novak Djokovic, Serbien, gjorde när han lämnade karantänen var att gå barfota på gräset i en park.

Det var sånt som vi saknade när vi inte fick göra det, säger han om barfotapromenaden.

Annons

Annons

Bröt matchen

Både Djokovic och Williams spelade även uppvisningsmatcher på fredagen. För serben tog det slut redan efter ett set mot italienaren Jannik Sinner på grund av en stor blåsa på högra handen, där han håller i racketen.

Det var smärtsamt, men jag var bara tvungen att spela idag. Att få spela inför en så stor publik har vi inte kunnat göra på ett år, så det var speciellt, säger Djokovic.

I nästa vecka kan spelarna ladda upp med ATP- och WTA-turneringar i Melbourne innan grand slam-turneringen startar den 8 februari.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss