A-
A+

Vädjan till landslagets fans: "Kom inte hit"

2018 var det många som ville följa landslagets uppladdning i Båstad inför VM i Ryssland. Arkivbild.
2018 var det många som ville följa landslagets uppladdning i Båstad inför VM i Ryssland. Arkivbild.
FotbollTT

Fotbollslandslaget laddar som vanligt för ett stort mästerskap i idylliska Båstad. Men nu vädjar arrangörerna till fansen: "Kom inte hit".

Annons

Annons

Annons

Annons

På måndagen kommer Janne Anderssons och hans stjärnor till Örebäcksvallen i Båstad för att inleda uppladdningen till fotbolls-EM som börjar den 11 juni.

Det har blivit en tradition: även inför de senaste två mästerskapen tränade landslaget i Båstad och det blev något av en folkfest där publiken kunde titta på en del av träningarna och samla autografer.

Så blir det inte i år. I pandemitid är publiken inte välkommen.

Det är jättetråkigt, men restriktionerna gäller ju fortfarande. Vi vill genomföra lägret så smittsäkert som möjligt och vill såklart varken äventyra landslagets eller någon annans hälsa, säger Båstad GIF:s klubbchef Anette Eriksson till Helsingborgs Dagblad (HD).
Därför undanber vi oss all publik och vill inte att folk kommer hit överhuvudtaget, inte ens för att stå utanför grindarna, säger Båstads GIF:s klubbchef Anette Eriksson.

Hon tror att folk kommer att följa uppmaningen.

Vi tror inte att det blir någon anstormning. Folk är ju vana vid restriktionerna sedan ganska länge och träningarna hålls ju mitt på dagen när folk jobbar och barn går i skolan, säger hon.

Landslaget ska genomföra fyra träningspass och tillbringa fem dagar i tennismetropolen vid Laholmsbukten innan det bär av till Stockholm för ett par landskamper och ytterligare träning. Under själva EM ligger landslaget på läger i Göteborg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!